PANDU CERMAT, SAYANGKAN NYAWA

PANDU CERMAT, SAYANGKAN NYAWA
INGAT ORANG YANG TERSAYANG

INGAT ORANG YANG TERSAYANG

INGAT ORANG YANG TERSAYANG
PASTIKAN ANDA DAN SEMUA PENUMPANG MENGGUNAKAN TALI PINGGANG KELEDAR

20090624

Sarawak : Maklumat tak tepat di blog boleh pesong fikiran rakyat

Kebelakangan ini semakin banyak maklumat tidak tepat mengenai negeri dan negara ini disiarkan dalam blog di laman web, sekali gus memberikan gambaran negatif terhadap pembangunan Malaysia sekarang, tanpa membandingkan pencapaian yang dikecapi rakyat pelbagai kaum dan kepercayaan sejak merdeka.

Ini tidak sepatutnya berlaku kerana maklumat seumpama itu boleh memesongkan pemikiran rakyat negara ini, sekali gus menyebabkan mereka mudah lupa kemewahan yang dinikmati sehingga kini.

Kebanyakan blog di internet ketika ini cenderung mensensasikan maklumat termasuk memperbesarkan kesilapan kecil kepemimpinan negara untuk menarik perhatian pembaca.

Kebanyakan bahan yang disiarkan dalam blog Malaysia memberikan gambaran negatif terhadap apa juga bentuk usaha kerajaan dalam mewujudkan pelbagai projek pembangunan untuk rakyat.

Penulis blog terbabit langsung tidak melihat atau mengambil kira usaha berterusan kerajaan negeri dan Kerajaan Pusat membangunkan negara ini sejak lebih 50 tahun lalu. Maklumat tidak tepat itu banyak dilihat disebarkan internet sekarang.

No comments: